Zima

”Život je to kristala, arhitekt pahuljice, vatra mraza, duša sunčevih zraka. Ovaj je hrskavi zimski zrak svime ovime zasićen.”
John Burroughs

Pojam za zimu i glavna karakteristika je snijeg. Ta hladna bijela boja je jedan od jačih aduta njihovih paleta. Naime, većina Zima za razliku od većine ostalih godišnjih doba ima bijelu boju u paletama. Kontrasti su veliki, živi. Dovoljno je da se prisjetimo Božića i Nove godine kada su ukrasi i vatromet uobičajena pojava. U analizi su Zime upravo tako posebne, ističu se. 

Hladna crvena, crna, bijela, ona zelena boja Božićnog drvca, hladna žuta i kraljevsko ljubičasta su ne boje koje im pristaju. Žene Zima su opake ”žderačice muškaraca”. Izgledaju snažno, svoje i provokativno. Nije ih teško zamisliti kao posebnog člana svakog društva jer se jednostavno moraju izdvojiti iz mase.

Ove fatale žene imaju tamnosmeđu ili crnu kosu. Plavuše su rijetke. Oči su crne, tamnosmeđe ili plave, rijetko zelene. Njihova koža varira. Mogu biti blijede kao porculanske lutke ili čak imati maslinastu put. Ton kože nikako ne utječe na analizu, jer glavni faktor je podton. 

Zime dijelimo na: Apsolutnu Zimu, Duboku Zimu, Soft Duboku Zimu i Sjajnu Zimu. 

Poznate osobe Zima su: Salma Hayek, Elizabeth Taylor, Katie Holmes, Selena Gomes, Courtney Cox, Zora Bjelousov, Oprah Winfrey, Catherine Zeta-Jones, Kolinda Grabar Kitarović, Janica Kostelić, Danijela Trbović, Monica Bellucci, Anne Hathaway, Liv Tayler, Kim Kardashian, Zooey Deschanel i Megan Fox. 

Zimama tople boje nikako ne priliče. Postaraju ih. Izbijaju im sve nesavršenosti na licu. Za biti u elementu trebaju se igrati ponuđenim im bojama, pokušati po potrebi razigrano ili ozbiljno. Ono što je sigurno je da neće proći nezapaženo.