FAQ

 • Što je analiza boja?

        Analiza boja je postupak određivanja palete boja koja najviše odgovara svakoj pojedinoj osobi.

 • Što moram napraviti da saznam koja mi paleta odgovara?

        Potrebno je izvršiti analizu. Opis i primjer pronađi ovdje

 • Ja mislim da mi određena boja dobro stoji, zašto bi me netko uvjeravao u suprotno?

       Kod Analize boja nema uvjeravanja. Objektivno se izvodi i osoba može odmah usporediti sebe prije i poslije analize. Čar ovog postupka je upravo u činjenici da osoba spozna sama kroz isprobavanje boja svoje palete kako joj stoje. 

 • Što ako mi se moje godišnje doba ne sviđa?

        Nije isključena činjenica da neke osobe neće biti zadovoljne rezultatom. No, pozitivna stvar je u tome što kada upoznaju svoju potkategoriju i vide kako se najbolje nositi sa njome jednostavno zavole to što jesu.

 • Kada otkrijem svoje godišnje doba (potkategoriju) znači da moram zaboraviti na sve ostale boje koje nisu u paleti?

        Naravno da ne. Analiza boja daje uvid u ono što nam najbolje pristaje. To ne znači npr da ako je osoba   X  neka Zima ne može nositi narančastu boju. Može, ali mora biti svjesna da ju ta boja sputava. Najbolji savjet u ovom slučaju koji mogu dati je da se onda ta boja što više udalji od lica ili po mogućnosti koristi kao detalj.

 • Sve boje koje mi ne pristaju moram izbaciti iz ormara?

        Ne, kao što sam prethodno odgovorila, sigurno je moguće štošta iskoristiti, eventualno drugačije iskombinirati.

 • Vrijedi li Analiza boja podjednako i za odjeću i make up?

        Analiza boja vrijedi za oboje. No, treba naglasiti i da se Analiza boja bazira na prirodnost, što bi značilo  da neke boje koje imamo u svojoj paleti ne možemo iskoristiti kako na odjeći tako i na šminki. Primjer za to bi mogle biti plava ili žuta boja.

 • Ako se obučemo po svojoj paleti, možemo li onda kod šminke odabrati neke druge boje?

        Svatko odlučuje kako će se predstaviti u javnosti. Činjenica je da je lice glavno polazište Analize boja i da u skladu s odjećom se dobiva najbolji učinak. Ako je baš potrebno koristiti drugačije boje, onda neka to bude u odjeći a ne u make up-u. 

 • Kako je moguće da nude ruževi ne postoje?

       Takva vrsta ruževa koje mi zamišljamo pod nude ne postoje. Kratko rečeno, korektor boja na usnama ne pristaje svima. Analiza boja za svaku potkategoriju određuje prirodnije nijanse koje bi tim osobama pristajale. To znači da najdublje potkategorije imaju totalno drugačije prirodne nijanse od onoga što možemo zamisliti. 

 • Zašto je uopće važno znati svoju potkategoriju?

        Prvenstveno je važno zato što tako spoznajemo što na nama najbolje stoji. Kada shvatimo da su to naše osobne boje onda ih zavolimo, a zavolimo i osobu koju ugledamo u zrcalu. Otkrivanje same sebe je put, ali cilj je zadovoljstvo. 

 • Kako žene najbolje shvate da im je promjena donijela kvalitetu u životu?

        Prvi i najjači dokaz su slike. Kada usporede stare slike gdje su se proizvoljno šminkale i oblačile s onima nakon analize odmah shvate razliku, a i okolina. Druga stvar je ušteda zbog koje se šminka i odjeća ne kupuju ad hoc zbog mode ili popusta, nego zbog promišljenosti. 

 • Što svi oni koji se podvrgnu Analizi boja konkretno dobivaju?

        Svi dobivaju uvid u svoju paletu boja potkategorije. Kada nauče najbolje ”baratati” tim bojama, zadovoljstvo je zagarantirano. 

 • Koji je cilj ove stranice?

        Cilj je osvijestiti društvo da je svatko do nas različit i da se time moramo ponositi. Kada shvatimo što nas čini ljepšima to nam povećava samopouzdanje.