Prednosti Analize boja

Povećaj samopouzdanje

Kada idemo u shopping fokusiramo se na stvari koje nam se sviđaju i lijepo nam stoje. Nije uvijek lako zadovoljiti sve naše želje, ali si redovito priuštimo ono što smatramo najboljim za nas. No, postoje dvije kategorije osoba koje ću spomenuti po pitanju upravo pomanjkanja samopouzdanja. 

Postoje osobe koje ne vole shopping što zbog velikog izbora gdje se ne snalaze što zbog nedostatka samopouzdanja. To su one osobe kojima je crna početak i kraj svako kombinacije. Također, kažu da u bojama poput tamno plave, kaki i sive se najbolje osjećaju. 

Socijalni mediji su kako kod nas, tako i drugdje u svijetu stvorili trend osoba sličnog izgleda. To je kada otvorite Instagram i pogledate slike koje vam se javljaju, a na njima djevojke koje su poput blizanki – sa sličnim ruževima i sjenilima, ponekad (totalno krivo) s identičnim bazama na licu iako su različitih podtonova. I kod njih je u pitanju samopouzdanje. 

Dakle, moja je želja pomoći svim ovim djevojkama. Prva grupa se skriva, ne želi biti izložena pogledima javnosti, dok drugoj najviše znače komplimenti i odobrenja drugih zbog čega zaborave na svoju osobnost kako bi se uklopile u društvo. Mogu im pomoći tako da ih vodim kroz fantastičan svijet boja preko kojega će spoznati sebe, svoje vrline i kako ih najbolje istaknuti. One će shvatiti da ljepota izlazi iz njih, neće se više sakrivati i definitivno će uživati u svojem novom ”ja”.

Što ćemo time dobiti? Pogađate? Zadovoljnije i svjesnije društvo. Ljude koji šire svugdje svoju pozitivu jer iako govorimo da ”odijelo ne čini čovjeka” osim što lažemo same sebe, svjesni smo koliki utjecan ima na našu psihu. 

Je li moj cilj izrazito ambiciozan? Vjerojatno je ,ali definitivno vrijedan truda jer sam svjesna da ću time mnogima pomoći i sama biti sretnija zbog toga. 

Ostavi najbolji prvi dojam

U životu postoje prilike kada želimo posebno zablistati. U tim trenucima nam je bitno izgledati posebno, osjećati se lijepo a i nerijetko ostaviti najbolji (prvi) dojam. Takve se situacije javljaju kada moramo na vjenčanje nama drage osobe ili na dodijeli diplome. Tada nam je važno da uspomene kako nama tako i drugima budu što bolje. 

Kada se napokon spremaš za onaj toliko važan razgovor za posao želiš da odaberu tebe i trudiš se na svim poljima. Svjesna si da je tvoje znanje izrazito bitno, ali što je s odjećom? Naravno da ćeš mnogo pažnje posvetiti svom stilu jer znaš da se prvi dojam, kao što sama riječ kaže – ne ponavlja.

Sve ove situacije nam skreću pozornost na nas same. Vraćamo se temi o samopouzdanju. Zamisli zato da više isprika nema. Kada otvoriš ormar već znaš koju ćeš odjeću i boje kombinirati sa šminkom da izgledaš savršeno za priliku koja te čeka. To je želja svakoj ženi, ali nije nemoguće ju ostvariti. Moraš promijeniti neke navike i dodati prave boje u svom životu. Nakon toga ćeš biti zadovoljna onim što vidiš. Na slici ćeš biti ona nasmiješena djevojka sa stilom i dugo ćeš pamtiti taj trenutak. Poslije razgovora za posao bit ćeš sigurna da si ponudila najbolje od sebe i to će te učiniti sretnom .

Želiš pozitivnu promjenu? Uz malo truda i to je moguće. Budi sebi najveća zvijezda, a onda će i ostali to oko tebe shvatiti. 

Uštedi

Postoji li žena koja nema pun ormar odjeće, a ne zna što obući? Sigurno si i sama svjesna da mnogo stvari koje imaš ili ne nosiš jer se ne osjećaš udobno u njima ili ih jednostavno ne znaš kako iskombinirati s ostalom odjećom. Reklame i popusti su svih ovih godina bili tvoji najveći neprijatelji. Mode se mijenjaju, a stvari koje imaš od prije uzaludno čekaju svoj red. 

Promijeniti tu naviku u samom startu nije jednostavno. Nismo svjese da na godišnjoj bazi potrošimo novaca toliko da bi si mogle uplatiti ugodno putovanje. Kada na to skrenemo pažnju, čini nam se deprimirajuće, ali ne znamo kako to promijeniti. Rješenje je u bojama. Kada imaš svoju paletu boja koja ti točno pristaje znaš na što se fokusirati i ne tražiš uzaludno. 

Osim toga, svjesne smo da cijena i kvaliteta nisu više u omjeru kao što su nekad bile. No, to ne znači da za sebe nije bolje odabrati nešto skuplje, što namjeravamo duže nositi, u svojim bojama i u čemu se osjećamo odlično. To nije samo ulog u odjeću, to je ulog u nas same. 

Zato, hajdemo zajedno u promijene koje će donijeti boljitak i zadovoljstvo. Osjećat ćemo se posebno. Kao što je John Mason rekao, i neka nam to postane moto: ”Rođena si kao original. Nemoj umrijeti kao kopija.”